Tarih: 12.08.2024 09:46

Denizli’nin ilk spor okulunda 30 öğrenci arasına girmek için acele edin

Facebook Twitter Linked-in

Denizli’de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Okulları program çeşitliliği kapsamında Merkezefendi ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi’nde  ‘’Gültepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Proje Okulu’’ açıldı. Denizli’de olan okuldan mezun olan öğrenciler lise diplomasının yanında yardımcı antrenör belgesi de alabilecek. Proje kapsamında İl içinden ya da dışından gelen öğrenciler için ücretsiz pansiyon imkanı da bulunuyor.

Yetenek sınavı yapılacak

Bu yıl spor yetenek sınavı ile öğrenci alımına başlayacak olan Gültepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Proje Okulu’ na kayıt yaptırmak isteyen 8. - 9. Sınıfa geçen erkek öğrenciler arasından 24-26 Eylül tarihleri arasında yetenek sınavı yapılacak. Okula bu yıl toplam 30 öğrenci kayıt yaptırabilecek. Okulun spor proje bölümüne alınacak öğrencilerin sıralamasında ortaokul başarı puanının yüzde 30’u, yetenek sınavının yüzde 70’i baz alınacak. Okulda başarılı olan sporcu öğrenciler içinde milli sporcu kontenjanı da mevcut.

Kulüp geçmişi olanlar avantajlı

Gültepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Proje Okulu’ na kayıtlarda öğrencilerin sporcu ve kulüp geçmişi olanlar da dikkate alınacak. Sporun herhangi bir dalında yetenekli öğrenciler için hazırlanan okulda spor salonu, halı saha, yatılı pansiyon ve diğer spor sahaları da bulunuyor. Deneyimli öğretmen kadrosuyla 2024- 2025 eğitim öğretim yılına hazırlanan okulda, 30 öğrenci kontenjanının gelecek yıllarda arttırılması hedefleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —